Festival srpskih vina - Lazarevac
 
 • Vreme održavanja: 11.novembar 2017.
 • Mesto: Lazarevac ( u staroj hali Sportskog društva „Kolubara“)
 • Tip festivala:
 • Muzika: Da
 • Hrana: Da
 • Piće: Da
 • Website : Ne
 • 00

  dana


  00

  sati


  00

  minuta


  00

  sekundi


  Festival srpskih vina - Lazarevac  Festival srpskih vina u Lazarevcu je jedna od najlepših vinskih manifestacija u zemlji. Prijatna i neposredna atmosfera izmedju izlagača i posetilaca, dobra muzika i zabava, zajednička večera svih izlagača i predusretljivost organizatora, su samo neki pokazatelji izuzetnosti ovog dogadjaja. Već posle prve manifestacije, ista je postala dogadjaj o kome se priča!

  Lazarevac postaje na jedan dan prestonica srpskog vina. U Novembru, u staroj hali SC Kolubara u Lazarevcu se održava manifestacija „Festival srpskih vina“ sa učešćem četrdeset vinara iz Srbije. Kapije festivala su otvorene od 12h do 20h, a izložena vina će moći da se degustiraju i kupe. Za gastronomsku ponudu zaduženi su proizvođači suhomesnatih proizvoda, jedan proizvodjač kozjeg sira i dva proizvođača peciva. Organizator je predvideo i vodu za osvežavanje nepca između degustacija

  I ove godine očekuje se veliki broj izlagača i dobra poseta. Provereno dobri domaćini Lazarevčani izlagačima nikada nisu naplaćivali kotizaciju, ali su se uvek trudili da obezbede dobro druženje, prostor da se uz prigodan kulturno-umetnički program steknu novi i obnove stari kontakti. Uz to, Lazarevčani su poznati kao probirljive vinopije, pa čekaju upravo ovakvu priliku da svoje kućne zalihe dopune ovim „božanskim pićem“.

  Ovaj festival je organizovan sa ciljem da podigne vinsku kulturu stanovnika Lazarevca, uticala je i na kvalitet vina ovog kraja. Danas se vinari Lazarevačkog vinogorja okupljeni u Udruženje vinara i vinogradara „Zeočki vinogradi“ sa svih takmičenja u zemlji vraćaju sa prestižnim nagradama.
  Vino je način života, vino je strast i životna priča o kojoj se može govoriti decenijama i vekovima. Vina lazarevačkog kraja nose u sebi drevnu istorijsku priču ispunjenu snagom, slavom i čistotom koja je ovdašnjim vinarijama pomogla, ne samo da uzgajaju dobru lozu i prave kvalitetno vino, već i da svojim pokolenjima ostave viševekovno bogatsvo.